Незлобински доби спомен соба во струшкиот музеј

По повод јубилејот 75 години од постоењето на струшкиот музеј денеска беше отворена собата на др Никола Незлобински.

-Струга е вистински репрезент на силниот дух и моќта на македонската уметничка и културна традиција и затоа во овој град постојано вложуваме, истакна министерката за култура Елизабета Канчевска-Милевска.
 
Новата локална самоуправаќе ги подржува сите културни манифестции,вети кандидатот за градоначалник Владимир Кочовски.
 
- Се реновираше и куќата на браќата Миладиновци, еве сега поставката на Никола Незлобиснки. Ние сме во тек и  постојана комуникација  со министерството за култура и сите задачи кои се предвидени во програмата и се со договор со министерството јас ви ветувам дека во мојот мандат ке бидат остварени, вети кандидатот за градоначалник на ВМРО ДПМНЕ и СДСМ Владимир Кочоски. 
 
- Имаме можност во самата институција е доста значајно   знаќајно што оваа поставка се наога во самата институција. Може да видиме над сто вредни артефакти што ги поседувал Никола Незлобински, неговото творештво,  сите оние цртежи кои се поврзани токму со Струга, истакна Елизабета Канческа Милеска минисер за култура.
 
притисни ентер