Во светот 470907 се заразени од корона вирусот, 21 315 починале, а оздравеле 114 775

Многу нови случаи на заразени и починати  од Ковид-19. Во светот заразени се 470 907, 21 315 починале, а 114 775 оздравеле .

Вчера Шпанија ја претекна Италија според бројот на жртвите за 24 часа, а СЗО предвидува дека следниот епицентар ќе бидат сад.

притисни ентер