Во Швајцарија бројот на заразени достигна 21.282

Според податоците од сајтот „Worldometers“ во Швајцариа вкупниот број на заразени од коронавирусот се накачи на 21.282 со 182 новорегистрирани случаи.

Истиот извор наведува дека во оваа земја уште 19 лица умреле од последиците на КОВИД-19, вкупно 734 досега.

Бројот на пациенти излечени од коронавирус во Швајцарија изнесува 7.298.

притисни ентер