Висока температура, сува кашлица и болка во грлото трите основни симптоми на коронавирусот

Кои се симптомите на коронавирусот и како да ги разликувате од оние на настинка или грип.

Доктор Ангелчо Андоновски од Институтот за белодробни заболувања „Козле“ вели три јасни симптоми- Висока температура, сува кашлица и болка во грлото укажуваат на присуство на Ковид 19.

притисни ентер