Видео: Нов рекорд во „дриблање“ и трчање со баскет

Инспириран од документарниот филм „ The Last Dance“ посветен на еден од најдобрите светски кошаркари во историјата; Мајкл Џордан, Дилан Соренсон одлучил да стори нешто во чест на големиот Мајк.

Дилан при тоа поставил нов рекорд во дриблање со баскет, за 4 минути и 37 секунди тој претрчал 1,6 километри.

-Пораснав играјќи кошарка. Трачањето и кошарката се двете мои големи страсти, поради што одлучив да ги спојам и да направам нешто посебно за својот 30-ти роденден, изјавил Соренсон.

До Дилан рекордер во дриблање и трчање со баскет бил Томас Счауерман кој истата делница ја поминал за 4 минути и 52 секунди.

притисни ентер