Тесла веќе има преку 600.000 резервации за Сајбертрак

Судејќи по бројот на досега резервирани возила, електричниот камионет на Тесла ќе се продава одлично.

Иако продажбата на Тесла Сајбертрак ќе започне дури наредната година, има премногу заинтересирани купувачи.  Тоа што е фацинантно е дека американскиот произведувач и понатака прима голем број на предвремени нарачки и покрај пандемијата на коронавирусот во САД која нанесува последици и на автомобилската индустрија и економијата генерално.

Како што тврдат од Тесла, таа компанија дневно во просек запишува околу 1.000 резервации од потенцијални купувачи.

Кога се вели „потенцијални“, тоа е затоа што тие резервации се необврзувачки и подразбираат навистина мал депозит од 100 долари, па многу купувачи во меѓувреме можат и да се откажат од набавката на камионетот.

Според податоците кој ги објави клубот на сопственици на Сајбертрак „Cybertruk Owners Club“ ( да такво нешто постои иако до почетокот на производството на овој автомобил има уште најмалку една година), заклучно со 30 март пристгнале околу 622.000 резервации.

Потсетуваме, Тесла почна да прима предвремени нарачки на 21 ноември 2019 година, а неполна недела подоцна Илон Маск на Твитер напиша дека веќе пристигнале повеќе од 250.000 резервации.

За споредба, за Тесла Модел 3 во период од април 2016 до август 2017 биле запишани 518.000 предвремени нарачки.

притисни ентер