Тајм :Листа на нови 100 најмоќни

Годишното издание на Тајм 100 по прв пат има седум посебни поглавја ,од кои секој има по еден преставник во современите области на моќта.Споругот на славната Бијонсе, раперот Џеј Зи е прогласен за еден од 100 највлијателни луѓе на светот, на новата листа на тиражниот магазин „Time”.
Годишното издание на Тајм 100 по прв пат има седум посебни поглавја ,од кои секој има по еден преставник во современите области на моќта.
Годинешбната листа на 100 највлијателни на Тајм е поделена на Титани, Лидери, Пионери, Икони и Уметници.

Покрај Џеј Зи , преставници се и Џенифер Лоренс меѓу уметниците, бизнисменот Елон Макс, сенаторот Ренд пол, тенисерката На Ли , индискиот актер Амар Кан и ученичната активистка од Пакистан Малала Јусафзаи.
притисни ентер