Се појавија снимки од растрчани српски пензионери , бегаат пред полицијата за време на полициски час (ВИДЕО)

Во Србија е воведена вонредна на 15 март поради пандемијата на коронавирус, а сите училишта, градинки и училишта се затворени, а полицискиот час траеше од 17 часот попладне до 5 наутро во работните денови.

Минатиот викенд, полицискиот час траеше од сабота од 13 часот до понеделник во 5 часот наутро. Сите супермаркети во Белград се затворија напладне во саботата, а пензионерите можеа да ги направат набавките од 4 до 7 часот по полноќ.

Но, според снимките на социјалните медиуми, тешко им било на српските пензионери да останат мирни, па се снимени како вистински командоси како трчаат пред полицијата.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Policijski čas - penzioneri 0:2 🚓😂 #ostanikodkuće

A post shared by Dnevna doza policijskog časa (@policijski_cas) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Gospoja uhvatila šturu ne planira da stane 🚨😂🚓 #ostanikodkuće

A post shared by Dnevna doza policijskog časa (@policijski_cas) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Policijski čas - penzioneri 0:1 🚓😂 #ostanikodkuće

A post shared by Dnevna doza policijskog časa (@policijski_cas) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Za ovo nemamo opis, jednostavno #ostanikodkuće džabe tapšemo onda

A post shared by Dnevna doza policijskog časa (@policijski_cas) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Koja ste vi laž? Mi smo "bila sam na času engleskog" 🤣🚨 #ostanikodkuće

A post shared by Dnevna doza policijskog časa (@policijski_cas) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kad ti je devojka sama u stanu al' policijski čas je u toku 🤫🤭 #ostanikodkuće

A post shared by Dnevna doza policijskog časa (@policijski_cas) on

притисни ентер