Плејбој објави гола фотографија на првата трансродна жена од насловната страна (ФОТО)

Плејбој денеска на својот официјален профил на Инстаграм  потсети на првата трансродова жена која се соблекла гола пред нивните камери.

Тоа била Керолин Тула Косеи, а таа се соблекла за култниот магазин во 1991 година.

„Сакав да се борам за правото на признавање. Тоа им даде на луѓето можност да ме запознаат и да ја почувствуваат ситуацијата, за да добијат емпатија и разбирање“, рече таа во тоа време.

Вака изгледа денес.

притисни ентер