Новиот Audi RS6 моќно забрзува до 305 km/h (ВИДЕО)

Леснотијата со која моќниот караван на Audi достигнува 300 км на час е неверојатна.

Зборуваме за RS6, што значи 4.0 V8 твинтурбо мотор со 600 КС и 800 N. Или преведено, семеен караван за адреналински тркачи. Стигнува до  100 км на час за 3,6 секунди и многу брзо ја достигнува границата од 250 км на час. Ако се отстрани блокадата, максимумот е над 300 км на час.

Постојат неколку автомобили што достигнуваат ваков вид брзина, но има се помалку места каде таквото возење е легално. Audi RS6 и германскиот Autobahn се една од подобрите опции и токму тука го користеше AutoTopNL.

притисни ентер