Неверојатно бебе цврсто спие во водењак, лекарите чекале 7 мин. за да се разбуди

За време на едно породување на близнаци докторот Родриго де Роса Филхо доживеал неверојатно изненадување. 

Две од трите деца биле во водењакот, но наместо веднаш да ја отворат амнионската вреќичка тие одлучиле мирно да ги гледаат бебињата.

Раѓањето на близнаци тројки е многу ретко, а уште поретко кога бебињата се раѓаат во водењакот, во т.н. амнионската вречиќка.

Две од трите деца биле во водењакот, докторите наместо веднаш да го отворат водењакот одлучиле да им се дивеат на децата. Третото дете, малата Аделина, се вртела во својата вреќичка и спиела цели 7 минути.

-Вчера е родена тројка. И Хоаким е роден во водењак. Бевме воодушевени. Но, потоа дојде ..таа и малата Аделина е родена во водењак , не остави да и се дивееме додека мирно спиење.Така минавме седум минути гледајќи го нејзиното однесување како уште да е во стомакот. Тое е волшебноста на животот, напишаа докторите.

притисни ентер