Кекеновски: Владата ургентно да додели по 500 евра на секое семејство

Обраќање на Јове Кекеновски во име на коалицијата Никогаш северна- само Македонија

Обраќањето се однесува на последната одлука на советот на Народна банка каде што им овозможува на банкарите сами да одлучат дали ќе им овозможат на граѓаните пролонгирање на ратите за кредити на 3 или повеќе месеци.

Исто така според Кекеновски и коалицијата  Никогаш северна- само Македонија, Владата треба да излезе со еднократна парична помош до граѓаните во висина од 500 евра по семејство.

Целосното обраќање во видеото:

притисни ентер