Гугл заради пандемијата ги откажа своите првоаприлски шеги

Од Гугл стигна најава дека оваа година заради ширењето на пандемијата на коронавирусот нема да приредат и да објават нивна првоаприлска шега. Тие наредиле стопирање на сите проекти кои се бавеле со тоа.

Според интерниот меил кој протекол низ медиумите, во Гугл се одлучиле на таков потег во знак на почитување кон сите кои се борат со пандемијата на Ковид-19.

-Наша најголема цел моментално е да бидеме корисни на луѓето, шегите ќе ги задржиме за следниот април, кој несомнено ќе биде многу поведат од овогодинешниот, порачаа од Гугл.

Со оглед на околностите, од Гугл донеле исправна одлука. Не е време за додавање уште дезинформации и збрка, особено не во алатките како што се Гугл пребарувачот, „YouTube“, „Gmail“ и „Maps“.

Се надеваме дека нивниот пример ќе го следат и други фирми, пишува „Verge“.

притисни ентер