Филипче: Место за паника нема, имаме линк за соработка со лабораторија во Ниш

Во Македонија се создаде паника дека земјава не поседувала реагенси за коронавирус. 

Министерот за здравство Филипче за Канал 5 ја потврди информацијата дополнувајќи дека место за паника нема зашто ако имало потреба веќе имало воспоставено линк за соработка со лабораторија во Ниш –Србија.

Реагенсите во Македонија се очекуваат веќе оваа недела.

Мирјана Мирчевска Јовановиќ  разговараше со министерот Филипче и за останатите аспекти на организација и превенција од корона вирусот.

Во видеото погледнете го целиот разговор.

притисни ентер