Членка е на Менса, а живее од жешките снимки: Мажите ги плаши мојата интелигенција (ФОТО)

Манекенката Кендис Клос од Њујорк може да се пофали со висок коефициент на интелигенција и голема популарност на страницата OnlyFans.

Кендис, која е членка на Менса од нејзината седумнаесетта година, има IQ 136 и вели дека мажите се плашат од нејзината интелигенција.

"Не им го кажувам тоа на луѓето. Некои блиски луѓе го знаат тоа, но мислам дека тоа не го менува нивното мислење за мене. Мислам дека мажите се дефинитивно изненадени кога ќе дознаат. Некои сметаат дека тоа е секси, додека други го сметаат тоа застрашувачки поради некоја причина ", рече Кендис за Мирор..

На училиште, вели таа, секогаш се истакнувала во предметите што ги мразеле нејзините врсници, како што се математика и хемија. Таа вели дека периодичната табела ја научила од забава како осумгодишно дете.

На 17 години отишла на Универзитетот во Масачусетс да студира психологија. Го напуштила колеџот затоа што сакала да биде агент за недвижнини.

"Моите родители беа загрижени кога го напуштив колеџот. Тие подоцна видоа дека сум среќна и дека имам чувство за бизнис", рече таа.

После тоа, сакала да се врати на колеџ, но сепак, по наговор на еден пријател, отворила профил на OnlyFans и ја напуштила идејата за училиштето.

„Потенцијалниот приход што можев да го остварам од OnlyFans беше многу поголем од мојата почетна плата со диплома“, рече Кендис.

Таа открива дека заработува околу 21.000 долари месечно само од претплатата на OnlyFans, но тврди дека нејзината манекенска работа им дава на луѓето погрешен впечаток за неа.

Американската морнарица активираше бомба во океан, експлозијата предизвика земјотрес

Американската морнарица активираше бомба во океан, во рамки на воените вежби влиску крајбрежјето на Флорида.

Тие објавија снимка на која се покажува моментот во кој беше активирана бомбата од 18 илјади килограми.

Експлозијата, според информациите, била толку силна што предизвикала земјотрес. Бродот на американската морнарица се наоѓал блиску до местото на експлозијата, а намерата била да се провери колку се издржливи бродовите, кога би се соочиле со вакви напади.

Комисијата за финансирање и буџет го поддржа Законот за субвенциониран студентски оброк

Амандманот за Член 10, поднесен од самите предлагачи на Законот беше прифатен од претставниците.

На денешната седница на Комисијата за финансирање и буџет беше отворен претрес на амандманите за менување на членовите од Предлог на закон за изменување и дополнување на Законот за субвенциониран студентски оброк, поднесени од пратениците Моника Зајкова и Боби Мојсоски.

Амандманот за Член 10, поднесен од самите предлагачи на Законот беше прифатен од претставниците.

– На Предлог на закон за изменување и дополнување на Законот за субвенциониран студентски оброк предлагам комисиски амандман по Член 10 се додава нов член 10а што гласи: „Одредбите од членовите 7, 8, 9 од овој закон со кој се менуваат членовите 10, 11, и 12 ќе се применува до завршувањето на академската 2021/2022 година. По завршување на академската годината ќе се применуваат одредбите од членовите 10, 11, и 12 на законот за субвенционирање студентски оброк објавен во службен весник. Одредбата од член 10 со која се додава нов член 12а ќе се применува до завршување на 2021/2022 година што значи дека секој редовен студент ќе може да ги искористи средства од околу 2.600 ден за студентски оброк, изјави пратеничката од СДСМ Марија Георгиевска.

Зајкова, пак, потсети дека Законот за субвенциониран студентски оброк во минатиот состав беше едногласно донесен и стапи во сила на 10 февруари 2020 година, што како што вели таа е поразително дека сè уште не е системски имплементирано ова законско решение, а притоа да се подготват сите подзаконски акти на Законот.

– Наместо денеска да зборуваме во колкав процент ќе биде неговата реализација ние денеска зборуваме за негово изменување што во корен ја менува идејата и концепцијата на Законот, додава таа.

Пратеничката Зајкова истакна дека доколку пратениците сакаат да им дадат финансиска помош на студентите може да донесат друг закон, како што е законот за финансиска поддршка.

Комисијата за финансирање и буџет го стави Законот на натамошна постапка во Собранието.

Премиерите Заев и Руте на трибините во Амстердам ќе ги бодрат своите репрезентации

Премиерот  Зоран заев патува за Амстердам на покана на премиерот на Холандија Марк Руте.

Премиерите на Македонија и Холандија , Заев и Руте попладнево ќе бидат на трибините на арената Јохан Кројф во Амстердам и ќе ги бодрат своите фудбалски репрезентации во нивниот дуел на ЕУРО 2020.

притисни ентер