Четири пати повеќе повици на Вибер од почетокот на пандемијата

Вибер во текот на последните недели забележал раст на бројот на пратени групни пораки за 134 отсто во однос на последната недела на јануари, а бројот на групни повици е зголемен за 370 отсто.

Бројот на нови дневни корисници на Вибер во март пораснал за 18 отсто, а спросечното траење на повиците е за 35 отсто подолго.

Во апликацијата се воведени и промени меѓу кои е и бројот на учесници во групни аудио повици е зголемен од 5 на 20 луѓе истовремено.

Исто така, воведени се и нови стикери „Остани дома“.

притисни ентер