Центарот на Скопје кај „Рекорд“ попладнево претворен во пешачка зона

Скопје ослободен од сообраќај по урнекот на светските метрополи.

Ваква е најавата на одбележувањето на Европската недела на мобилност, во чии рамки попладнево улицата кај Рекорд е претворена во пешачка зона.

Андријана Лазова е таму, заедно со градоначалникот на Скопје , Петре Шилегов.

притисни ентер