Хрватка сексуално го злоставувала сопственото дете

Жупанското државно обвинителство во Сплит , по извршената истрага покренало постапка против хрватска државјанка , родена 1973 за сексуално злоставување на своето дете.

Таа се товари дека имала полов однос со дете за кривично дело сексуално злоставување на дете помало од 15 години.

Со обвинението таа се товари дека го извршила гнасното дело во текот на 2007 и 2008 година, како и пролетта и летото минатата година во стан на подрачјето на далматинската жупанија.

Според хрватските медиуми , детето е родено 2000 година.

притисни ентер