Стотици жени влегоа голи во море во знак на поддршка на болните од рак (ВИДЕО)

Околу 1800 жени во Ирска учествуваа во хуманитарна кампања за борба против ракот.

Повеќето учеснички во добротворната акција, беа целосно голи кои влегоа во море, а дел од нив, беа жени кои ја победиле таа болест или сé уште се борат со неа, објави „Дејли Меил“.

 Благодарение на придонесите на учесниците, организацијата успеа да собере повеќе од 700.000 евра за лекување луѓе со рак.

притисни ентер