ФИТР го презентираше проектот „начини на јакнење на иновацискиот екосистем“

Фондoт за иновации и технолошки развој, ги презентираше препораките од проектот „начини на јакнење на иновацискиот екосистем“, финансиран преку претпристапните фондови на ЕУ.

 Целта на проектот е да се скенира моменталната состојба, како и да се дефинираат идни мерки за поттикнување на соработката меѓу академската заедница и бизнисот.

притисни ентер