Црна вода тече во водоводите во Венецуела (ВИДЕО)

Преплашените жители на Венецуела не можеа да поверуваат дека по петдневното исклучување на струјата , веќе немаат вода за пиење.

Жителите на градовите Сан Диего , во областа Карабабо ги преплавија социјалните мрежи со снимки од црна вода , односно од нафта што тече во водоводните цевки. Во градот има повремени прекини на снабдување со вода за пиење веќе со месеци.

Сега поради петдневниот недостиг на електрична енергија , пумпите за чиста вода се надвор од функција и во чешмите тече нафта.

притисни ентер