Ќе се произведува електричен Јагуар класик

Електричниот Јагуар класик предизвика огромен интерес откако во него на кралската венчавка  се возеа прицот Хари и Меган.

Еден од најубавите автомобили во историјата се враќа на сцената  по своевидната „трансплантација“ на срцето. Класикот бил оптимизиран со електрични компоненти, повратната реакција била толку добра што Јагуар Класик одлучил автомобилот да го стави на продажба.

Јагуарот „ E-Type Zero“ ќе биде понуден на засега се уште непозната фондација. Истовремено  постоечките сопственици на оригинали примероци ќе може да одработат истите модификации.

Првите испораки на електричниот Јагуар Класик  може да се очекуваат на лето во 2020 година. Цената на автомобилот ќе биде дополнително објавена, но сигурно ќе биде многу голема.

Класикот на Јагуар со оваа надградба го губи моторот со шест цилиндри и добива силен електромотор наполнет со батерии со капацитет од 40 киловат часови.

Новиот класик ќе биде полесен за околу 50 кг, и за 5,5 секунди ќе може да оствари брзина од 100 километри на час. 

притисни ентер