Студентка загина на прослава на нејзиниот роденден

20 годишната Маја, студентка на Академијата за приемнети уметности во Белград, загина во судар на мотор кавасаки со лада самара.

Нејзината тетка се обидувала да ја спречи да се качи на моторот со 39 годишниот Мирослав Милановиќ кој е тешко повреден, но Маја инсистирала - само еден круг!

Маја Димитријевиќ студирала во белград, загина во родното место Алексинац каде отишла да го прослави роденденот.

Ноќта на 3 мај во 2.30 по полноќ во дискотеката каде го славела роденденот се појавил Мирослав. Таа побарала да ја повози со моторот а нејзината тетка која била со неа ја убедувала да не оди.

- Само еден круг - инсистирала маја. веќе не се врати - раскажува нејзината неутешна мајка Даниела.

- Слушнавме дека возачот на ладата бил пијан. Го нема веќе мојот уметник. Маја беше одличен студент, со сите десетки и само една деветка. дојде да го прослави роденденот...

притисни ентер