40 пациенти заболени од грип во моментов се на Инфективна клиника

Просекот на заболени од грип годинава е помал за 3 илјади споредено со изминативе 9 години,  информираше министерот за здравство Венко Филипче. 

Тој потенцираше дека во моментов 40 пациенти се наоѓаат на инфективна клиника, а двајца се во потешка состојба.

 Филипче посочи и дека состојбата на двајцата македонски државјани заразени со корона вирусот е стабилна.

притисни ентер