Посетата на Јанкович, како што соопштуваат од МНР, е поврзана со подготовките на конференција во организација на Австриско-Францускиот центар, на тема “Европскиот идентитет и иднината на Балканот“, планирана да се одржи во мај оваа година во Скопје.

Средбата била искористена за разговор за можностите за натамошна соработка со Австриско-Францускиот центар. Во тој контекст биле разменети мислења и за важноста на европската перспектива за Република Македонија и поддршката за почеток на пристапните преговори со Унијата.

Датум на објава: среда, 05 февруари 2014 во 19:32
www.kanal5.com.mk

коментари

остави коментар