Ќе бидат изложени 33 дела работени во техниките акрил на платно и комбинирана техника. Дваесет и една слика „Цвеќе на мирот“ ќе бидат подарени во НУ Историски музеј, кои заедно со подарените цвеќиња на мирот во 1990 година, ќе бројат вкупно 31 слика.

За посетителите изложбата на Цветин, во Крушево ќе биде отворена во наредните 10 дена. 

Датум на објава: четврток, 07 септември 2017 во 08:31
www.kanal5.com.mk

коментари

остави коментар