Манифестацијата ќе трае до средината на септември, а ќе понуди промоции на книги, ликовни изложби, концерти и креативни работилници.

Според програмата, во рамки на „Вевкул 2017“ ќе се одржи и првиот вевчански маратон.

Се подготвува и изложба на фотографии од  т.н. Вевчанскиот случај за водата од пред 30 години во кој дојде до инцидент меѓу Вевчани и соседното село Октиси, поради користењето на богатите вевчански извори. /МИА

Датум на објава: сабота, 05 август 2017 во 09:23
www.kanal5.com.mk

коментари

остави коментар