Преглед на актуелната програмска шема. Телевизијата Канал 5 го задржува правато за измени во програмата без претходна најава.

петок, 21 април 2017 сабота, 22 април 2017 недела, 23 април 2017 понеделник, 24 април 2017 вторник, 25 април 2017 среда, 26 април 2017 четврток, 27 април 2017 петок, 28 април 2017 сабота, 29 април 2017 недела, 30 април 2017 понеделник, 01 мај 2017 вторник, 02 мај 2017 среда, 03 мај 2017 четврток, 04 мај 2017   Преглед на програмата за петок, 21 април 2017
 • 06:45 - Здраво Македонијо
 • 11:00 - Вести
 • 11:15 - Зевзекманија
 • 12:30 - Македонски приказни
 • 13:00 - Играна серија
 • 15:00 - Вести
 • 15:45 - Играна серија
 • 18:00 - Избор на најдобри рецепти - ВИП сезона
 • 18:30 - Дневник
 • 19:15 - Метео 5 – временска прогноза
 • 19:20 - Животот не е песна - хит серија
 • 21:30 - Елиф - нова сезона
 • 22:30 - Никогаш не е доцна
 • 23:30 - Вести
 • 23:55 - Никогаш не е доцна - продолжува