Сепак, некои обичаи беа толку смешни што го натераа кралскиот пар на смеа.

Човекот која ја пишувал биографијата на принцот Чарлс навел дека тој во Камила се заљубил бидејќи се “смеат на истите глупи работи“.

Таа смисла за хумор, се чини ја делат и 40 години подоцна, а тоа го покажаа на традиционалниот дочек во градот Икалуит.

Имено, две пејачки специјално за нив изведоа катајаг, традиционален вид на пеење кој се изведува во дует. Постои само една разлика од модерното пеење – ова се изведува исклучиво со грло и дишење.

Бидејќи тоа му звучело премногу смешно на кралскиот пар, тие не се воздржале и почнале да се смеат.

Датум на објава: четврток, 06 јули 2017 во 13:05
www.kanal5.com.mk

коментари

остави коментар