Ковачев за амандманот во европскиот парламент

Како и да е и самиот Ковачев знае дека со резолуција не може да се смени нечија припадност, па и самиот вели - нека се изјаснат.

Ако контроверзниот Божидар Димитров гледа 120 илади Бугари во Македонија,и воедно ја продава тезата дека македонската нација била создадена од политички причини, веројатно и не изненадува што бугарски европратеници ја туркаат истата теза. Пратениците Џамбаски и Ковачев го истуркаа нивниот амандман во Европскиот парламент, и пронајдоа Бугари наместо Македонци токму во Преспа, Голо Брдо и Гора...

Како и да е и самиот Ковачев знае дека со резолуција не може да се смени нечија припадност, па и самиот вели - нека се изјаснат

притисни ентер