Наградна игра „Мој ДДВ, моја награда“

Владата ќе организира наградна игра ,,Мој ДДВ, моја награда”.Мерката, како што соопштија од владината прес – служба, ќе генерира дополнителни приходи за граѓаните, а ќе ја спроведува Државната лотарија.Повеќе од Дејан Трајкоски.

И Владата на Заев ќе организира наградна игра со собирање на фисклани сметки наречена Мој ДДВ-моја награда.. Играта ќе започне на 25 ноември и ќе трае 1 година, а државата за таа намена ќе одвои пола милион евра..

Првата финансиерка Нина Ангеловска играта ја претстави како надградување на мерката Мој ДДВ која, како што оцени, веќе дала резултати.

Право на учество во наградната игра сите корисници на апликацијата мој ДДВ..

Граѓаните кои ги анкетиравме не се запознаени со наградната игра.. Дел од нив велат дека редовно скенираат фискални и го очекуваат повратот на крајот на годината.

Инаку ова не е прв пат да се организира ваква наградна игра. Во 2014 година, тогашната влада имаше сличен проект кој се викаше „ Фискална во рака, награда без мака“.

притисни ентер