Бугарија им исплати на САД 1,2 милијарди долари за осум борбени авиони

Бугарија плати 1,2 милијарди долари за набавка на осум борбени авиони Ф-16 од САД.

Според бугарското Министерство за одбрана , на САД им е испалтена полната цена од 1,2 милијарди долари за набавка на нови воени авиони од типот Ф-16 Блок 70 , како и дополнителна опрема и вооружување.

Со тоа Бугарија ја исполни обврската согласно договорот со САД , соопшти Министерството.

притисни ентер