Во Стоби откриена скулптура на богот Дионис

Во археолошкиот локалитет Стоби неодамна е откриена скулптура на богот Диониос.

Што ова значи за културно историското наследство на земјава , повеќе од мирјана Мирчевска Јовановиќ.

Денеска Археолошлиот локалитет Стоби го посети и  премиерот Заев.

Во видеото погледнете го целиот извештај.

притисни ентер