Свештеник кој бараше смртна казна за абортус, секојдневно ја силувал 13 годишната внука

Американскиот свештеник , кој јавно се залагал за воведување смртна казна за жените кои абортираат , е обвинет за сексуално злоставување на својата 13 годишна внука.

Пасторот Стивен Братон две години повеќе пати дневно го силувал девојчето , кое сега има 13 години, додека работел во баптистичката црква Грејс фемили во Хјустон , Тексас. Свештеникот бил уапсен во петокот.

Црквата го отпуштила свештеникот и соопштила дека тој е татко на седум деца , а силувањето на внуката им го признал мнатата недела на двајца други пастори. Тие веднаш се јавиле во полиција , по што бил исклучен од црквата.

Братон е  свештеник  јавно настапувал и бил заговорник за новиот закон за абортус во Тексас со кој се предвидувало жените да бидат осудени за убиство и да добијат смртна казна. Предлог законот бил блокиран , по што полицијата морала да го заштитува свештеникот од жените , кои биле навредени од неговите ставови.

Пред да им го признае злосторството на двајцата пастори ,свештеникот и кажал на својата сопруга дека редовно ја силува внуката , по што таа со седумте деца го оставила .

притисни ентер