За сите кои учествувале во финансискиот скандал ќе има кривични пријави, бидејќи вкупниот долг е над една милијарда и 200 милиони денари, загуба од 8 милјарди денари и блокирана сметка, залихи на тутун нема но залихите на непродададените цигари се монгу големи.

На 15 идниот месец ќе започне откупот на тутун.

Преку кредит ќе бидат откупени 2 милиони и 650 илјади килограми а, излезот од безизлезот над 400 вработени најверојатно  ќе го  бараат  во заедничката  програма со Филип Морис.

Датум на објава: четврток, 12 октомври 2017 во 15:00
Зоран Момировски
Обновено во: 15:29

коментари

остави коментар