Како што соопшти собраниската прес-служба, во агендата на ова заседание на трите генерални комитети на ПС на ОБСЕ ќе се разгледуваат актуелните настани во ОБСЕ, и ќе биде дискутирано за Парламентарната контрола на вооружените и безбедносните сили: обезбедување на транспарентност на национално и меѓународно ниво, Соработката во управување со води во просторот на ОБСЕ, Владеење на правото во просторот на ОБСЕ и за претстојната годишна сесија на Парламентарното собрание на ОБСЕ што ќе се одржи од 28 јуни до 2 јули 2014 година во Баку.

Специјалната дебата на оваа сесија ќе биде Подемот на екстремизмот, радикализмот и ксенофобијата: предизвици за регионот на ОБСЕ.

На учесниците на оваа сесија со поздравни говори ќе им се обрати Ранко Кривокапиќ, претседател на ПС на ОБСЕ, Барбара Прамер, претседател на австрискиот парламент, и генералниот секретар на ОБСЕ амбасадорот Ламберто Заниери.

Датум на објава: четврток, 13 февруари 2014 во 09:29
www.kanal5.com.mk

коментари

остави коментар