Во секој момент, треба да продолжи расправата, откако беше дадена едно часовна пауза. 

Претседателот на собранието Талат Џафери ја прескокна точката за Законот за употреба на јазиците со која требаше да продолжи денешната 32-ра седница. Наместо тоа, седницата продолжи со гласање по други точки од дневниот ред.

Претседателот на Собранието Талат Џафери ја прескокна точката за законот за употреба на јазиците со која требаше да продолжи денешната 32. седница. Наместо тоа, седницата продлжи со гласање по други точки од дневниот ред.
Претходно, во процедурална забелешка Илија Димовски од ВМРО-ДПМНЕ побара да не се расправа за законот за јазиците и седницата биде прекината, а Комисијата за мандатно-имунитени прашања да расправа за сите аспкети поврзани нивнита над 35.500 амандмани.
Димовски посочи дека нивните амандмани се однесуваат само на 19-те членови за кои претседателот на државата укажал дека се неуставни.
По изгласувањето на измените на Законот за продажба на земјоделско земјиште во скратена постапка и на Законот за плати и други надоместоци на избрани и други лица (прво читање), Џафери објави редовна пауза.


Во собраниската сала е Весна Велкова Тодоровска.

Целиот извештај од Собранието погледнете го во видеото.  


Датум на објава: среда, 14 март 2018 во 15:07
Весна Велкова Тодоровска
Обновено во: 15:37

коментари

остави коментар