Ова се три кратки приказни кои на секој ќе му доближат што значи вербата, довербата и надежта.
За ВЕРБАТА
Жителите на едно место решиле заедно да се молат да заврне дожд. Во закажаното време сите дошле на плоштадот, но само едно момче донело чадор. Тоа е во суштина вербата.
За ДОВЕРБАТА
Кога се играте со вашето дете, фрлајќи го во воздух, тоа весело се смее затоа што знае дека ќе го фатите. Тоа е во суштина довербата.
За НАДЕЖТА
Секоја вечер заминуваме во постела, без било каква гаранција дека наутро ќе се разбудиме, а сепак навиваме будилник. Тоа е во суштина надежта. 

Датум на објава: вторник, 13 март 2018 во 14:53
www.kanal5.com.mk
Обновено во: 14:53

коментари

остави коментар