Се пожалија на ниски откупни цени,  а се поголеми давачки за производство.

Според надлежните завршена е исплатата на субвенции за предадено грозје .

Најавија стимулативни мерки за развој на лозарството.

Поддршката на лозарството, велат производителите,  дополнително влијае на подобрување на квалитетот на родот и производство на квалитетно вино за домашните и странски пазари.

Датум на објава: среда, 14 февруари 2018 во 16:20
Ана Милевска Ѓеоргиева

коментари

остави коментар