Тие велат дека ги поплавува соседот кој живее над нив. 

Се жалеле секаде до управата на пензионерскиот дом до министерството за труд и социјална политика. Но, од никаде не добиле одговор. Во станот нема ниту струја, побарале да им ја исклучат, со цел да не се запалат.

Двајцата сопружници се со операции. Она што го добиваат како нега и помош од фамилијата е да преживеат. Борка вели дека нема веќе со што да се покрие за да се згрее, а од смрдеата не може ниту да јадат ниту да живеат во нивниот дом, што го добиле пред 20 години. 


Датум на објава: вторник, 05 декември 2017 во 14:21
Мирјана Мирчевска Јовановиќ
Обновено во: 14:42

коментари

остави коментар