Терористите поради поразите ја напуштаат исламска држава во Сирија и Ирак и се обидуваат, особено преку балканските рути, да стигнат до западна Европа со задача да вршат напади, објавува весникот, посочувајќи дека Европската унија ги блиндира своите граници, особено откако на аеродромот Орли во Париз беше убиен исламски терорист.

Република истакнува дека сите безбедносни сили на ЕУ се во состојба на најголема подготвеност, вклучувајќи ја и Италија која на 25-ти март во Рим ги пречекува шефовите на државите и владите на ЕУ..

Датум на објава: понеделник, 20 март 2017 во 09:09
www.kanal5.com.mk

коментари

остави коментар