Кога ќе помислите на земја со убава природа сигурно не би помислиле на Грузија.

Поради тоа грузискиот фотограф Дито. Тедиашвили одлучи да го смени  мислењето за неговата земја во светот и да ги престави природните убавини на Грузија.

Посебно со својата убавина според познатиот фотогрраф се истакнува источниот дел на регионот Тушети, со својата уникатна природа и култура. Жителите на овој регион се познати по одгледувањето на овци и производството  кашкавал и квалитетно вино.

Датум на објава: среда, 15 март 2017 во 19:38
www.kanal5.com.mk

коментари

остави коментар