Според првичните, неофицијални согледувања, најголеми оштетувања им се нанесени на вишните и сливите кај овошните и на компирот, пиперот и доматите кај градинарските култури. Оштетени се и нивите засеани со житни култури, кои сега се во таканаречената млечна зрелост, но и фуражните растенија и ливадите.

Од надлежните општински и државни органи е упатен апел до индивидуалните земјоделски производители да ги пријават оштетените површини, бидејќи стручна комисија ќе ги проверува и утврдува штетите и според утврдени критериуми, ќе предложи надоместок за претрпените оштетувања.

Датум на објава: вторник, 25 јуни 2013 во 12:19
www.kanal5.com.mk

коментари

остави коментар