Турнирот го отвори градоначалникот на Гази Баба Борис Георгиевски, кој  воедно на најдобрите шахисти им додели дипломи, пехари и парични награди.

- Шахот како  дисциплина е воведен во основните училишта, во рамките на натпреварувањата на училишните спортски лиги, со цел поголема промоција помеѓу младите, рече Георгиевски.

Датум на објава: недела, 19 ноември 2017 во 10:36
www.kanal5.com.mk

коментари

остави коментар