Преглед на актуелната програмска шема. Телевизијата Канал 5 го задржува правато за измени во програмата без претходна најава.

петок, 17 февруари 2017 сабота, 18 февруари 2017 недела, 19 февруари 2017 понеделник, 20 февруари 2017 вторник, 21 февруари 2017 среда, 22 февруари 2017 четврток, 23 февруари 2017   Преглед на програмата за четврток, 23 февруари 2017
 • 06:45 - Здраво Македонијо
 • 10:00 - Визита
 • 11:00 - Вести
 • 11:30 - Најдобрите совети
 • 13:00 - Играна серија
 • 15:00 - Вести
 • 15:45 - Играна серија
 • 16:30 - Избор на најдобри рецепти - ВИП сезона
 • 17:30 - Среќни луѓе - квиз шоу
 • 18:30 - Дневник
 • 19:20 - Љубов - играна серија
 • 21:30 - Елиф - нова сезона
 • 23:00 - Вести
 • 23:30 - Најоткачената скриена камера