. Петти јуни е крај за деструктивниот однос на опозицијата врз нашата Македонија. Само на тој начин, нашата држава ке се врати на нормалниот политички колосек, едногласни се вечерва граганите, кои во организација на Граганското Движење за Одбрана на Македонија, мирно продефилираа низ улиците на центарот на Штип, изразувајки го на овој начин незадоволството од односот на опозицијата и од одлуката на шефот на државата иванов за аболиција.

- Тука сум како и сите други сограгани, кои сакаме да дадеме подршка да има избори на петти јуни. Мислам дека само на тој начин ке се реши политичката криза што ја наметна опозициониот СДСМ во Македонија, изјави еден од граганите учесник на мирното протестно дефиле во организација на ГДОМ.

Во истовреме, во организација на грагански здруженија, поддржани од опозициониот СДСМ, свое протестно дефиле по штипските централни улици имаа оние кои бараат смена на власта.

Датум на објава: петок, 06 мај 2016 во 22:18
Дејан Ефремов

коментари

остави коментар