Владините грантови  ќе може да се  искористат за реновирање, адаптирање или изградба на просторот во кој ќе функционира новиот дом за стари лица, или пак за набавка на опрема и материјали за просторот на старскиот дом. За овие 750 илјади денари средства кои нема да имаат обврска да ги враќаат може да аплицираат правни лица и физички лица кои се евидентирани како невработени лица во агенцијата за вработување, најави владиниот портапол Александар Ѓоргиев .

Датум на објава: вторник, 08 март 2016 во 15:03
www.kanal5.com.mk
Обновено во: 15:21

коментари

остави коментар