За текот на подготовките  на нашата најдобра репрезентација во Дневникот на канал 5 , Зоран Цветановски разговараше со селекторот Марјан Србиновски.

Репрезентацијата е во рана фаза од подготовките но засега се оди добро, денеска е победен Израел со 69-64?

-Секако дека е рана фаза , но мислам дека има елементи во играта и однесувањето на репрезентативците кои треба да не радуваат на овие почетни натпревари. Кај играчите се гледа желбата да го дадат максимумот, волјата исто така е на завидно ниво. Само со таков пристап можеме да направиме нешто. За почеток сум задоволен од тоа како течат подготовките , мислам дека сега е рано да се зборува за нешто поголемо, истакна селекторот Марјан Србиновски.
Во видеото погледнете го целиот разговор.


Датум на објава: вторник, 11 август 2015 во 18:45
Зоран Цветановски
Обновено во: 18:49

коментари

остави коментар