Настанот го организира Весна Андреева, мајка на дете со аутизам, со поддршка на наставниците од ПОУ „Маца Овчарова“ и припадниците на Мировниот Корпус од САД  кои престојуваат во Велес.

- Целта на настанот е да ја подигнеме јавната свест за овие лица кои живеат меѓу нас и на кои им е потребна помош и поддршка од сите нас, и да бидат прифатени како сите нас, потенцира Весна Андреева.

Во богатата програма во Младинскиот парк настапи популарниот поп пејач Мики Секуловски, ритмичките групи „Анабела“ и „Црни мачиња“, како и КУД „Коле Неделковски“.

По овој повод, во новата театарска зграда во Велес, вечерва ќе биде осветлена во сини светилки, со сината боја-симбол  за помош и поддршка на лицата со аутизам. 

Датум на објава: четврток, 02 април 2015 во 15:31
www.kanal5.com.mk

коментари

остави коментар