Први своите способности ги покажаа жените од составот на единицата кои вежбаа со пендрек. Потоа беше покажана вежбата за разбивање на демонстрации со кои е нарушен јавен ред и мир.

Пред гостите, новите специјалци апсеа вооружена разбојничка група, покажуваа боречки вештини, а церемонијата ја отворија со песната на единицата.

Полицајците од ЕБР изведоа и акција за справување со вооружена група кога маскирани и прекриени со трева го нападнаа пунктот на вооружените.

Во касарната во Ѓорче Петров беа презентирани и двете возила купени од Турција кои имаат вградено водени топови за разбивање на насилна толпа.

Повеќе од видеото.  

коментари

остави коментар